Main Content

Val av optiker

Vilken optiker ska man välja. Måste kolla upp synen eftersom att det var år och dagar sedan jag gjorde det sist och mina nuvarande glasögon har nog gjort sitt. Men då kommer alltså frågan vilken optiker man ska välja. Samtidigt som de stora kedjorna lockar med billiga priser så är det de mindre företagen man vill stötta. Skulle det bara handla om pengar är valet av optiker lättare, men nu handlar det mer om att jag vill gå till en bra optiker som jag kan återkomma till och få ett mer personligt bemötande. Jag tror att just optiker yrket till stor del handlar om den sociala kontakten och bygga förtroende. Man vill gå till en optiker som hälsar på en vid första namn och frågar hur allt är, hellre än billiga priser. Det är mycket i vår vardag som avpersonifierat och jag tänker att det kan vara bra att aktivt handla för det motsatta. Kanske låter det som en helt vansinnig idé och förmodligen ligger det någon sanning i det, men det är trots allt bara jag som kan ändra på min vardag. Har kollat på nätet efter optiker i närheten och utbudet är ändå rätt stort. Nu får jag ta en promenad och kolla in de olika alternativen innan jag beslutar mig för en optiker. Ett kanske mödosamt arbete för ett besök hos optikern men det kanske betyder att jag hittar helt rätt till slut ändå.

Comments

No comment yet.

Compose Comment